מטרת הכינוס היא להעשיר את ידיעותיהם של המשתתפים בניהול והדרכת חניכים, וכן ניהול מבצעי של אסונות ברמה בינלאומית, כך שמדינות שכנות ידעו להגיש סיוע אחת לשנייה.
לקורס יוקרתי זה, הוזמן לראשונה ארגון זק"א כדי להרצות על החשיבות הגדולה ותפקידם החיוני של ארגוני חירום מבוססי מתנדבים בזירות אסון.

מתי גולדשטיין מפקד היחידה הבינלאומית של זק"א הוביל פאנל מקצועי בנושא, תוך הצגת מצגת מקצועית בנסיון הרב שצבר ארגון זק"א באין ספור של אירועי אסון ברחבי העולם. עם קבלות מבצעיות מוכחות על התועלת הגדולה והיתרון הייחודי שיש לארגוני חילוץ התנדבותיים בזירת האסון, ועוד יותר בהשתלבותם יחד עם כוחות החירום וההצלה הרשמיים.
ארגון זק"א זכה לשבחים רבים מפי כלל המשתתפים בכלל ומהמארגנים בפרט. ובעיקר על הנסיון הפרקטי שצבר זק"א. 'אולי למדנו יותר מכם, אבל נסיון מקצועי לכם יש יותר' אמרו המארגנים למתי גולדשטיין.

יהודה משי זהב, יו"ר זק"א: 'הזמנת ארגון זק"א לכנס היוקרתי של 'המכללה לביטחון לאומי של ארה"ב' מבטא שוב את היוקרה לו זוכה ארגון זק"א ברחבי העולם כארגון בינלאומי לאיתור חילוץ והצלה, תוך הבאת כבוד רב למדינת ישראל ולעם ישראל ועשיית קידוש ה' גדול'.
