בין המשתתפים מטעם זק"א היו מפקד זק"א מחוז ירושלים, בנצי אוירינג, וסמנכ"ל המבצעים בזק"א, חיים וינגרטן, אשר הדגישו את תרומת מתנדבי זק"א בפעילות המבצעית ובהנגשת שירותי החירום לציבור.
תת-ניצב שלומי בכר, מפקד מרחב ציון, ציין את שיתוף הפעולה הייחודי עם זק"א והקהילות החרדיות, והביע הערכה על ההירתמות והמאמץ המשותף של כל השותפים, במיוחד בתקופה זו שבה נדרשת ערבות הדדית. הוא הדגיש כי "הקשר שלנו עם הקהילה הוא מקור הכוח שלנו, ובזכות שיתוף הפעולה נצליח להתמודד עם כל אתגר".
ניצב-משנה שלומי טובול, מפקד תחנת לב הבירה, שיבח באופן מיוחד את בנצי אוירינג על תרומתו יוצאת הדופן בפעילות מול המשטרה, במיוחד בתחום איתור נעדרים. "למפקד זק"א מחוז ירושלים, בנצי אוירינג, יש תרומה משמעותית לסיוע למשטרה במקרים קריטיים. הניסיון, הנחישות והמקצועיות של מתנדבי זק"א מהווים מכפיל כוח עבורנו", אמר טובול.
בנצי אוירינג, מפקד זק"א מחוז ירושלים, הודה למפקדי המשטרה על השותפות ארוכת השנים ואמר: "המשטרה וזק"א פועלים יחד במצבים המורכבים ביותר, מתוך הבנה עמוקה לרגישות הנצרכת בכל אירוע ואירוע. אנו רואים בשיתוף הפעולה הזה משימה קדושה, במיוחד בימים של היערכות לחג, בהם האתגרים מתגברים".
חיים וינגרטן, סמנכ"ל המבצעים בזק"א, הדגיש את חשיבות המפגש הזה ואת התרומה הרבה שלו לשיתוף הפעולה ואמר: "עצם קיום ישיבה כזו מוכיח עד כמה שני הצדדים מחויבים לשיתוף פעולה פורה ויעיל. הישיבה הזו לא רק מחזקת את הקשרים, אלא גם משפרת בפועל את יכולתנו לפעול יחד בזמן אמת". הוא הוסיף: "לצערינו בשביעי באוקטובר, הוכח עד כמה שיתוף הפעולה עם המשטרה בשגרה מסייע בזמן חירום. אנו רואים כיצד ההיכרות המוקדמת והעבודה המשותפת מביאות לתוצאות טובות יותר ולסיוע מקצועי ויעיל".