זק"א - איתור חילוץ והצלה (ע"ר) 580307379

זק"א איתור חילוץ והצלה (ע"ר) 580307379

יו"ר הוועדה לזכויות הילד ח"כ קטי שטרית ערכה ביקור מקצועי במטה הארצי של זק"א

יו"ר הוועדה לזכויות הילד בכנסת, חברת הכנסת קטי שטרית (הליכוד), ערכה אתמול (שני) ביקור מקצועי במטה הארצי של ארגון זק"א, במהלכו קיבלה סקירה מקיפה על פעילות הארגון בשגרה ובחירום, ועל התמודדות המתנדבים עם אירועים מורכבים ורגישים ברחבי הארץ.

במהלך הביקור נפגשה ח"כ שטרית עם מנכ"ל זק"א דובי ויסנשטרן וחיים וינגרטן סמנכ"ל המבצעים, וחברי המטה הארצי, בפגישה השתתף גם רועי סלומון, ראש צוות זק"א רעננה. המשתתפים הציגו בפני יו"ר הוועדה את יכולות הארגון במתן מענה מקצועי לאירועים הקשים ביותר, תוך הקפדה על כבוד האדם וכבוד הנפטר, מתוך רגישות אנושית וליווי המשפחות ברגעים מטלטלים.

במהלך השיח המקצועי עלו גם סוגיות חברתיות רגישות, ובהן האתגרים הנוגעים להגנה על ילדים ובני נוער במצבי חירום ומשבר, והצורך בחיזוק מערך המניעה, הרגישות והתמיכה. ח"כ שטרית הדגישה את חשיבות שיתוף הפעולה בין גורמי המדינה וארגוני החירום, וציינה את תרומתו הייחודית של ארגון זק"א בהתמודדות עם מצבים קיצוניים וטעונים רגשית.

ח"כ קטי שטרית, יו"ר הוועדה לזכויות הילד: "אני מכירה את העשייה שלכם שנים רבות, עם ישראל כולו נחשף אליה בעוצמה בשביעי באוקטובר. הביקור הזה הוכיח לי פעם נוספת כי מתנדבי זק"א פועלים ברגישות ובמסירות באירועים הקשים ביותר, ומהווים עוגן אנושי ומוסרי ברגעים המורכבים ביותר של החברה הישראלית. אמרתי כבר בעבר, מתנדבי זק"א צריכים להיות חלק ממערך השירות האזרחי במדינת ישראל."

מנכ"ל זק"א, דובי ויסנשטרן, הודה לח"כ שטרית על הביקור והפגישה המקצועית, וציין: "אנו מודים לח"כ קטי שטרית על הביקור המקצועי ועל ההקשבה. לאורך השנים ידענו ותמיד נדע שיש לה פינה חמה בלב לזק"א ולמתנדבים הפועלים במסירות למען החברה הישראלית."

בתום הביקור העניקו לח"כ שטרית תפילה לשלום המדינה ממוסגרת כאות הוקרה, והודו לה על התמיכה והיחס החם לפעילות הארגון ומתנדביו.

חדשות אחרונות

טרגדיה בביתר עילית: ילד בן 10 נהרג מפיצוץ בפח אשפה, מתנדבי זק"א טיפלו בממצאים הרבים בזירה

14/10/2026

המגפה השקטה בבאר שבע: בעקבות ריח חריף שעלה מהדירה, גבר ערירי בן 82 אותר ללא רוח חיים מספר ימים לאחר מותו

14/10/2026

פחות משעה לאחר פרסום תמונתו של הילד הנעדר, תושב ירושלים זיהה אותו והתקשר למוקד זק"א

14/10/2026