המתנדבים, מכל גווני הקשת הישראלית, הגיעו מיוזמתם האישית בשעות הלילה המאוחרות, ונטלו חלק בסריקות רגליות לאורך קו החוף ובאזורים הסמוכים, לצד מתנדבי זק"א מרחב שרון – צוות נתניה שפועלים בשטח.
לאורך כל הלילה פעל חפ"ק זק"א במקום, אשר ריכז את הפעילות, חילק את הגזרות ותיאם בין כלל המתנדבים. במסגרת זו, קיבלו המשתתפים הכוונה ותדרוך בסיסי על אופי הסריקות, תוך הפניה לגזרות החיפוש הרלוונטיות והנחיות בטיחות לעבודה בשטח, לצד פעילות הכוחות המקצועיים, מאות משתתפים נפרסו לאורך קילומטרים של חוף, עם פנסים שהאירו את השטח.

עם אור ראשון, היחידות המיוחדות של זק"א ממשיכות בפעילות ימית, תוך הפעלת כלל האמצעים המבצעיים, במקביל להמשך הסריקות בחוף.
ירמי בלומנטל, אחראי לוגיסטיקה בזק"א נתניה, אמר:
"לא ביקשנו והם פשוט הגיעו. אנשים עזבו את הבית באמצע הלילה רק כדי לעזור למשפחה שהם לא מכירים. זו תמונה שלא רואים בכל יום, זה עם ישראל במיטבו. אנחנו עושים הכל כדי לאפשר לכוחות להמשיך לעבוד ברצף, עד שנביא תשובה למשפחה."
אליעזר ליפשיץ, ראש צוות זק"א נתניה, הוסיף:
"עם כניסתנו ליום השמיני למאמצים, אנחנו לא מרימים ידיים לרגע. יחד עם כלל הכוחות ובסיוע הציבור, נמשיך לפעול בכל דרך עד לאיתור הנער ולהבאת בשורה למשפחה."
מצורפים תיעודים מהפעילות ביממה האחרונה ובמהלך הלילה