זק"א - איתור חילוץ והצלה (ע"ר) 580307379

זק"א איתור חילוץ והצלה (ע"ר) 580307379

לאחר מאבק משפטי של המחלקה המשפטית בזק"א: ביהמ"ש הורה לשחרר את גופת המנוח לקבורה

ביום שישי האחרון נקבע מותו של אדון שנפגע באלימות קשה, ככה"נ ע"י שכנו, מלפני כחודש ימים, ומאז שכב בביה"ח רמב"ם בחיפה.

ברשומות הרפואיות של ביה"ח התייחסו הרופאים לנסיבות מותו, אך למרות זאת, ואף בניגוד להנחיות, המשטרה החליטה להעביר את גופת המנוח לבדיקת נסיבות מותו במכון לרפואה משפטית אבו כביר.

משטרת ישראל, תחנת זבולון, שמלווה את התיק, סרבה להיענות לבקשת בני המשפחה, שדרשו לשחרר את גופת אביהם לקבורה מידית.

המשפחה פנתה למחלקה המשפטית של זק"א בבקשת עזרה וייצוג, על מנת להביא את גופת אביהם המנוח לקבורה.

עו"ד אלעזר רודין, נציג המחלקה המשפטית של זק"א, שייצג את המשפחה בדיון שהתקיים היום בבימ"ש השלום בקריות, טען בדיון כי: "לא יתכן שהמשטרה תתעלל באופן כה קשה במשפחה בשעתם הקשה, ואף תתעקש על נתיחת גופתו של המנוח, וזאת למרות חוו"ד רפואיות המצביעות על נסיבות פטירתו, וזאת לאחר שאושפז במשך כחודש ימים בבית החולים."

בנוסף נטען כי גם חוו"ד, שהוגשה מטעם רופא במכון לרפואה משפטית אבו כביר, שבחן את הנתונים, נכתב כי נתיחת הגופה לא תתרום כלל לתיק החקירה.

בהחלטת השופט בן ציון ברגר, שנתקבלה היום, נקבע כי עמדת המשפחה המתנגדת לנתיחה גוברת על רצון המשטרה. בנוסף קבע כי: "יש לתת משקל לגישה הרואה בכבוד המת ערך יסוד הראוי להגנה", ולכן הגופה לא תנותח ותשוחרר לקבורה מידית.

מיכאל גוטווין רכז המחלקה המשפטית בזק"א, אמר:
"המשטרה מוכיחה כי היא פועלת בחוסר רגישות משווע, מול בני משפחה בשעתם הקשה, עת מתם מונח לפניהם. אנו שוב עדים לרשלנות על גבול הפשיעה, בפעולות המשטרה נגד הנחיות שלה עצמה, בפרט שלאחר כששה ימים (!) מפטירתו של המנוח, הואילה בטובה להגיש בקשה לביהמ"ש, וזאת בעקבות פניה של נציג זק"א לפתוח הליך נגדה בביהמ"ש. אנו שבים וקוראים לציבור לפנות אלינו, להתייעץ ולהעזר, בכל מקרה בו הם נתקלים באטימות של המשטרה, הפועלת שלא בהתאם להנחיות והנהלים.

בזק"א ביקשו להודות לכל העוסקים במלאכה, נציגי המחלקה המשפטית של זק"א, וכן לרב המכון לרפואה משפטית, הרב אשר לנדא, על סיועו הרב בכל הקשור לכבוד המת והמשפחה."

חדשות אחרונות

גבר בן 68 אותר ללא רוח חיים בביתו בבאר שבע

01/07/2026

לקראת הרחבת פעילות השטח: מתנדבי יחידת הג'יפים של זק"א מרחב לכיש התכנסו לערב היערכות וגיבוש באשדוד

01/07/2026

לאחר מאבק משפטי של המחלקה המשפטית בזק"א: ביהמ"ש הורה לשחרר את גופת המנוח לקבורה

01/07/2026