זק"א - איתור חילוץ והצלה (ע"ר) 580307379

זק"א איתור חילוץ והצלה (ע"ר) 580307379

"לא ברור מדוע נדרש צו שיפוטי": בעקבות פנייה של זק"א לביהמ"ש, מנוח יהודי שלא הובא למנוחת עולמים מפורים שוחרר לקבורה

יהודי תושב כפר סבא שנפטר ביום הפורים בבית החולים מאיר נותר במשך מספר ימים ללא שהובא לקבורה וזאת בעקבות התנגדות של נציגות בית החולים מאיר בכפ"ס.

לאחר פנייה שהגיעה לזק"א מאישה המכירה את המנוח וביקשה לפעול להבאתו לקבורה, נציגי המחלקה פנו להנהלת ביה"ח מאיר בפר סבא על מנת לטפל בסידורי הלויה, לאחר התנגדותה של היועמ"ש של ביה"ח פעלה המחלקה המשפטית של זק"א מול הגורמים הרלוונטיים והגישה פנייה לבית המשפט בדרישה לאפשר את שחרורו לקבורה מידית.

בפנייה לבית המשפט טענו בארגון זק"א כי לא ייתכן שאדם יוותר בבית החולים כל כך הרבה זמן לאחר מותו, בעוד בית החולים מחזיק בגופתו כאילו מדובר בנכס של בית החולים.

בתגובת בית החולים נמסר כי אין קרוב משפחה המבקש לטפל בקבורה ולכן לא ניתן לשחרר את הנפטר לאדם שאינו בן משפחה. השופטת, שדנה בבקשה, ציינה בהחלטתה כי על ביה"ח מאיר לפעול בהתאם לנוהל משרד הבריאות ואף הוסיפה כי אינה מבינה מדוע נדרש בכלל צו שיפוטי במקרה זה.

בעקבות החלטת בית המשפט שוחררה גופת המנוח והוא יובא לקבורה בבית העלמין בעיר.

מיכאל גוטוויין, רכז המחלקה המשפטית של זק"א, אמר:
> "מדובר במקרה מורכב ורגיש שבו אדם נפטר מבלי שקורבי משפחתו ידאגו לסידורי קבורתו. המחלקה המשפטית של זק"א פועלת במקרים כאלה מול הרשויות והגורמים הרלוונטיים כדי להסדיר את ההליכים הנדרשים ולהבטיח שכל יהודי יובא לקבורה מידית בכבוד הראוי."

חדשות אחרונות

"ראיתי בבארי, אתכם, הצדיקים בלבן, הופכים כל אבן כדי לשמור על כבוד המת": יו"ר ש"ס אריה דרעי בטקס זיכרון וסיור במטה הארצי של זק״א לציון שלוש שנים לטבח שמחת תורה

07/10/2026

סגירת מעגל מצמררת: שלוש שנים לאחר הטבח, המשפחה פתחה את החדר הנעול ומתנדבי זק"א השלימו את מלאכת הקודש

07/10/2026

חשבנו שראינו הכול. הפעם – זה היה אחרת

07/10/2026