זק"א - איתור חילוץ והצלה (ע"ר) 580307379

זק"א איתור חילוץ והצלה (ע"ר) 580307379

טכנולוגיות מתקדמות למניעת ניתוחי מתים: מנכ"ל זק"א קיים ישיבת עבודה במכון לרפואה משפטית באבו כביר

מנכ"ל זק"א, דובי ויסנשטרן, קיים הבוקר סיור וישיבת עבודה מקצועית במכון לרפואה משפטית באבו כביר, בהשתתפות ראש המכון ד"ר חן קוגלר, רב המכון הרב אשר לנדאו והעסקן הרה"ח ר' שמעון שישא.

מנכ"ל זק"א, דובי ויסנשטרן, קיים הבוקר סיור וישיבת עבודה מקצועית במכון לרפואה משפטית באבו כביר, בהשתתפות ראש המכון ד"ר חן קוגלר, רב המכון הרב אשר לנדאו והעסקן הרה"ח ר' שמעון שישא.

במהלך המפגש דנו הצדדים בדרכי שיתוף פעולה ובקידום שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים שייסעו בחקר סיבות המוות, במטרה לצמצם ככל האפשר את הצורך בביצוע נתיחות ולהגביר את השמירה על כבוד המת בהתאם להלכה ולחוק.

רב המכון לרפואה משפטית, אשר לנדאו, אמר: "כהיום יש טכנולוגיות מיוחדות הנהוגות בעולם המתקדם, המאפשרות להפיק ממצאים חיוניים באמצעים חדשניים, במטרה למנוע ככל האפשר ניתוחי מתים ולשמור על כבודם, ישבנו יחד עם מנכ"ל זק"א לראות איך אפשר ליישם בשטח ולשמור ככל האפשר על כבוד הנפטרים."

מנכ"ל זק"א, דובי ויסנשטרן, הוסיף: "החיבור בין מקצועיות רפואית מתקדמת לרגישות הלכתית הוא חיוני. נמשיך לפעול בשיתוף פעולה מלא יחד עם המכון לרפואה משפטית כדי להבטיח שמירה מרבית על כבוד המת בכל מקרה ומקרה."

חדשות אחרונות

לילה של אחדות בנתניה: למעלה מ-250 אזרחים הגיעו באמצע הלילה לחיפושים | עם אור ראשון היחידות המיוחדות ממשיכות בפעילות הימית בניסיון לאתר את הנעדר

17/04/2026

במהלך טיפול בתאונה קטלנית בכביש 4 סמוך ליבנה: מתנדבי זק"א נקלעו לשתי תאונות נוספות במקום

17/04/2026

תאונת דרכים קטלנית בכביש 6 סמוך למחלף בית קמה

17/04/2026