זק"א - איתור חילוץ והצלה (ע"ר) 580307379

זק"א איתור חילוץ והצלה (ע"ר) 580307379

הסתיימו יומיים של אימון שמירת כושר מבצעי ל-84 מתנדבי יחידת החילוץ של זק"א בשיתוף עם חטיבת ההדרכה של פיקוד העורף

התרגול, שכלל אימון לילה, דימה מצבי טיפול והתמודדות בזירות אסון והרס ומוכנות לתרחישי ייחוס של רעידת אדמה וזירות לחימה. במהלך התרגיל ביצעו המתנדבים פעולות חילוץ תוך שימוש בטכניקות מתקדמות יחד עם קציני וחיילי פיקוד העורף שהשתתפו בתרגיל לאורך כל האימון.

יצוין כי, מתנדבי זק"א המהווים כוח חביר למחלצי גדודי החילוץ של פיקוד העורף מחוייבים לשמירה על כשירות מבצעית ומקיימים מדי שנה מפגשי אימון משותפים בהם מתרגלים שימוש בכלי חילוץ וטכניקות יחודיות לחילוץ לכודים מאתרי הרס ובניית תמונת מצב של מודיעין אוכלוסיה.

האימון הנוכחי מהווה את השלב האחרון בהשלמת שמירה על כשירות מבצעית של מאות מתנדבי זק"א, שהשתתפו בתרגולים שונים בחודש האחרון.

חיים וינגרטן, סמנכ"ל מבצעים בזק"א, ציין: "הכשרתם של מתנדבי זק"א, בשיתוף עם חטיבת ההדרכה של פיקוד העורף, מאפשרת להם להתמודד עם תרחישי הייחוס אליהם נערכים בצורה מקצועית ויעילה. שיתוף הפעולה , שנמשך קרוב לשני עשורים, מוכיח את עצמו כל פעם מחדש ומסייע לנו לתת סיוע מציל חיים בצורה מהירה ויעילה."

חיים אוטמזגין, מפקד היחידות המיוחדות בזק"א, הוסיף: "התרגול המשותף עם גדודי חילוץ של פיקוד העורף , נותן לנו את הכלים להתמודד עם אתגרים במצבים מורכבים. המתנדבים הוכיחו רמה גבוהה של מקצועיות והתמודדות במצבים קשים, והתרגול המוצלח מבסס את הכשירות המבצעית שלנו להעניק סיוע במקרי אסון."

חדשות אחרונות

פועל כבן 60 נהרג לאחר שנפל מגובה באזור תעשייה שחורת באילת.

12/02/2025

גבר כבן 50 נמצא ללא רוח חיים בפתח תקווה

11/02/2025

רוכב אופנוע נהרג בכביש 444 סמוך לקיבוץ עינת

10/02/2025